Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lena C

Karlshamns Skärgårdsrace 2017


Karlshamns Segelsällskap arrangerade helgen den 3-4 juni Karlshamns skärgårdsrace.

Årets segling genomfördes likt tidigare i en cruisingklass och en racingklass. Nytt för året var att det även fanns entypsklass. Detta gjorde att det i år fanns en J/24-klass.
Helgens tävlingar hade samlat 15 båtar. 11 av dessa startade i "Racing-klassen". övriga 4 båtar startade entyp, "J/24". Klubben hade inför denna segling "lånat in" Lars Dahl från Simrishamn för att vara seglingsledare. Till hjälp hade han Lena Clementson och Peter Lindskog. 

Lördagen bjöd på svaga vindar vilket gjorde att endast två av tre seglingar kunde genomföras.
Efter första dagen så ledde totalsegraren Hamel/Albinsson med 4 poäng följt av Jan-Erik Karlsson och Landrbris/Cederlund/Lilja på 5 poäng.

Efter seglingarna på lördagen samlades besättningarna till ett välbesökt "After Sail" där det blev ett rejält kalas till slut. En mycket lyckad tillställning med god stämning. 

Söndagens segling genom skärgården blev efter en start med svaga vindar till slut en kamp mot vindarna där endast två båtar kom i mål. Av de elva båtarna som startade var det bara Zorro och FarEast som lyckades komma i mål innan maxtiden gått ut.
Detta gjorde att Team Hamel/Albinsson efter söndagens segling som de vann totalsegrade i årets race. Ett stort grattis till dem!

I J/24-klassen var det istället för en skärgårdsrunda på söndagen även då två seglingar. Totalt genomfördes 4 seglingar där Per-Håkan Persson efter två spikar på söndagen kunde kamma hem totalsegern.

Resultaten från de olika seglingarna hittar du HÄR

Totalresultat hittar du här.

Ett stort tack till alla deltagare för att ni kom till Karlshamn och denna seglarhelg.
Tack till seglingens sponsorer; Hamel Sails, Wägga rökeri samt Brasseri Fridolf.

Även ett stort tack till Lars Dahl som ställde upp som seglingsledare och självklart KSS medlemmar som ställde upp och hjälpte till.

Välkomna tillbaka nästa år!

Uppdaterad: 2017-06-05 09:03
Skribent: Pär Karlsson

 facebook

KSS Samarbetspartners:

 
 
 Benny nilsson
  
logo_pmb_sidfot

storegate

4Sign_Logga

marinkompaniet

banner2

swish hemsida

Postadress:
Karlshamns SS - Segling
Karlshamns Segelsällskap, Idrottsvägen 67
37430 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 0736844708
E-post: This is a mailto link

Se all info